Йога за деца

 

yoga za deza

    

Детството – това е прекрасно и удивително време, когато естествената енергия и творческата фантазия се намират на високо ниво, очите и ума са открити за всичко заобикалящо ни, а опознаването на света е просто една игра.

Чрез различни йога практики – физически пози и комплекси от движения, детето опознава различните части на своето тяло и как те работят в синхрон. Децата усвояват различни дихателни техники, чрез които развиват белите дробове и осигуряват повече кислород за  тъканите и клетките, развиват  устойчивост на вниманието, научават се да изразяват себе си свободно и да освобождават творческата си енергия като рисуват, пеят, играят, танцуват, създават сюжети за приказки и ситуации от живота. Чрез техниките за релаксация успокояват и балансират емоциите и ума, като ги насочват към създаване на нещо креативно – изправена стойка, спокойно дишане, търпение, любов към всичко заобикалящо ги….

И нещо много важно – могат да запазят чистия, искрен и непредубеден детски поглед към света и така да съхрянят детето в себе си и в света на възрастните.