Новини, Събития

8 МАРТ

Знаете ли, че ……. първоначално Денят на Жената беше планиран да бъде на 6 март!

Но на жените им отне два дни да се приготвят…….. така, че се отложи за 8 март! 

Денят на мъжете също бе планиран……….. но както винаги те забравиха датата!!!  😜😜😂😂😂

За всички – готови или не, запомнили или не, имащи нужда от динамика или почивка ………. добре сте дошли в петък, 8 март за йога практика от 18:00ч.

Светъл и весел празник!

 

 

 

Новини, Публикации, Събития

Аюрведични консултации с д-р Адвет Трипатхи 22 март 2019г.

 

Предстои ни нова среща с лечителя д-р Адвет Трипатхи.
Консултации в Пловдив ще има на 22 март 2019г., петък.
Започват от 09:00ч. до 20:00ч.
Д-р Адвет Трипатхи ще сподели познание и опит благодарение, на които Аюрведа може ще стане част от вашия живот. Д-р Адвет Трипатхи е Вайдя – посветен в традицията на Аюрведа, има специализация по Даршан Парикшан, лечение от разстояние, диагностика на пулса и Панчакарма. Получил е медицинско образование от B.R.B.A Aюрведа университет.

Аюрведичната консултация е холистичен метод за определяне съотношението на дошите в индивидуален план. Дошите определят характеристиките на нашето тяло и душа. Всеки има своя уникална комбинация от трите доши-вата, питта и кафа, определящи неговата уникална конституция. Тя е изначална и определя психо-физиологичната индивидуалност на всеки един от нас. В следствие на много и разнообразни фактори, като стрес, замърсяване, начин на хранене, неприемлив, според аюрведичния тип, към който принадлежим, начин на живот без изграден режим и т.н., води до дисбаланс в дошовата изначална хармония.

Аюрведичната консултация ще Ви даде насоки за правилно хранене, за подходяща детоксикация на тялото и какви комбинации от подправки да използвате в ежедневието. Ще получите индивидуален план на хранителен режим, чието следване ще доведе до трайни и дълбоки промени на физическо и психично ниво.

Място: Йога студио Мудита, гр. Пловдив, ул. Тодор Бурмов 14
Тел. за въпроси и записване: +359 895 757173

Повече за Аюрведа може да прочетете на

http://www.yogamudita.com/ayurveda/tchovekat-i-pette-elementa

Новини, Публикации, Събития

Промяна в графика

 

На 04.03.2019г. /понеделник/

 

Няма да има практики в студиото

 

 

 

 

 

 

 

Новини, Събития

Осъзнаването – ключът към живот в хармония

Време е за йога… Когато снегът покрива земята, когато студът пронизва въздуха, когато умът е обърнат навътре…

Откриваме новата година с цикъл от практики: 
„Осъзнаването – ключът към живот в хармония“

Ще бъдем заедно:

  • на 2/събота/ и/или 3/неделя/ февруари
  • от 9.00 до 10.45

С предварително записване: 0885 561857 или на лично съобщение във ФБ

водещ: Маринела Орлова

˜˜˜

Публикации

Наблюдавайте

Наблюдавайте – това е единственото нещо, което може да ви трансформира

Единственото нещо, което трябва да се научи е наблюдаването. Наблюдавайте! Наблюдавайте всяко свое действие. Наблюдавайте всяка мисъл, преминаваща през ума ‘ви. Наблюдавайте всяко желание, което ви обзема. Наблюдавайте дори и малките жестове – ходене, говорене, ядене, къпане. Продължавайте да наблюдавате всичко. Нека всичко се превърне във възможност за наблюдаване.

Не яжте механично, бъдете много наблюдателни.

Дъвчете добре и с осъзнаване … и ще бъдете изненадани колко много сте пропуснали досега. Всяка хапка ще ви изпълни с огромно удовлетворение. Ако ядете с осъзнаване, храната ще ви стане по-вкусна. Ако сте наблюдателни, дори и обикновената храна е вкусна. А ако не сте, дори и най-вкусната храна няма вкус, тъй като няма кой да наблюдава. Яжте бавно, с осъзнаване, като наблюдател, всяка хапка трябва да бъде сдъвкана, вкусена.

Вдишвайте, докосвайте, почувствайте бриза и слънчевите лъчи. Гледайте луната и се превърнете в тихо езеро от наблюдение, тогава луната ще се отрази във вас с невъобразима красота.

Движете се в живота непрекъснато наблюдавайки. Отново и отново ще забравяте. Не се отчайвайте заради това, естествено е. Милиони животи никога не сте се опитвали да бъдете като свидетел, така че е естествено често да забравяте. Но, в момента, в който си спомните, отново осъзнавайте.

Запомнете нещо: когато забележите, че сте забравили да бъдете наблюдател, не се самосъжалявайте, не се разкайвайте, в противен случай пак губите време. Не се чувствайте нещастни: „Пак пропуснах“. Не си казвайте: „Аз съм грешник“. Не започвайте да се осъждате, защото това е само губене на време. Никога не се разкайвайте за миналото! Живейте в момента! Ако сте забравили, какво от това? Естествено е – станало ви е навик, а навиците се изкореняват трудно. А и тези навици не са придобити само в един живот, а са трупани в милиони животи. Така че, ако сте в състояние да останете наблюдател само за няколко мига, почувствайте се благодарни. Дори и тези няколко мига са повече, отколкото може да се очаква.

Когато наблюдавате, възниква яснота. Защо се появява яснота от наблюдаването? Защото колкото по-наблюдателни ставате, толкова повече вашата прибързаност се забавя. Ставате по-изящни. Докато наблюдавате, умът ви бъбри по-малко, защото енергията, необходима за бъбренето, се обръща и превръща в осъзнаване – същата тази енергия! И така, все повече енергия бива трансформирана в осъзнаване, а умът не се подхранва. Мислите изтъняват, губят от тежестта си. Постепенно започват да умират. Докато мислите умират, започва да се появява яснота. Умът ви се превръща в огледало.

Ошо – Осъзнаването – ключът към живот в хармония

Новини, Събития

Йога и танци

   

Практиката ще слее йога и танц в един общ поток, за да позволим на вселенската енергия да потече през тялото ни чрез свободни движения. Ще дадем израз на творческият си потенциал и израз на дълбоката си душевност чрез сливане на тялото и ума.

Това е динамична медитация която ни зарежда изпълва с блаженство чрез спонтанността и магията на танца. Учи ни да сме истински и естествени.
Тази практика е достъпна за всеки, независимо от възраст и пол, който усеща натиска на ежедневието и напрежението от стреса. Не е нужен предишен опит в танците или йога.

Събота /26.01.2019г./ от 16:00 ч. до 18:00 ч.

Йога студио Мудита

тел: 0888 963223 – Елена

Цена: 16 лв.

Новини, Събития

Нови групи – Йога за гърба – „Дървото на живота“

Йога определя гръбнака като най-важният канал. На Изток го наричат „дърво на живота“.

Когато си представим дървото……. и проектираме отгоре човешкото тяло ………. виждаме връзката.

       

За подобряване на стойката, освобождаване от негативни емоции и зареждане с енергия – включете се в групите „Йога за гърба“.

Сряда и петък от 18:00 – 19:15ч.

гр. Пловдив, ул. Тодор Бурмов 14

 

Йога практика за гърба

Новини, Събития

Почивка за празниците

Ваканция от 20.12.2018г. до 13.01.2019г.

 

 

Първа практика на 14.01.2019г.,

понеделник от 18:00ч.

Новини, Събития

Аюрведични консултации с д-р Адвет Трипатхи – 01 и 02 декември 2018г.

Фондация „Девъм“ ви кани на аюрведични консултации при д-р Адвет Трипатхи, четвърто поколение аюрведичен лекар. 

За четвърта поредна година посрещаме в Пловдив и България лечителя д-р Адвет Трипатхи. Благодарение на неговия опит и желанието му да го сподели с нас, ще се докоснем до знанията за живота (аюр-веда). 

 

Кога: 01 и 02 декември 2018 г. /събота и неделя/

Първи час в събота, 01.12.2018 от 14:00ч
Първи час в неделя, 02.12.2018 от 9:30ч

Къде: Йога студио Мудита, гр. Пловдив, ул. Тодор Бурмов 14, тел. 0895 757 173

Аюрведа е холистичен метод за лечение. Ако всички енергии в тялото се приведат в равновесие, болестта и процесите на физическо увреждане могат да бъдат значително намалени. Способността на човека за самолечение е основна концепция на науката Аюрведа, но също така системата е насочена към промяна в жизнената философия, тя е приложима във всички сфери на човешкия живот.

Д-р Адвет Трипатхи ще сподели познание и опит благодарение, на които Аюрведа ще стане част от вашия живот. Той е Вайдя – посветен в традицията на Аюрведа, има специализация по Даршан Парикшан, лечение от разстояние, диагностика на пулса и Панчакарма. Получил е медицинско образование от B.R.B.A Aюрведа университет.

Аюрведичната консултация е холистичен метод за определяне съотношението на дошите в индивидуален план. Дошите определят характеристиките на нашето тяло и душа. Всеки има своя уникална комбинация от трите доши-вата, питта и кафа, определящи неговата уникална конституция. Тя е изначална и определя психо-физиологичната индивидуалност на всеки един от нас. В следствие на много и разнообразни фактори, като стрес, замърсяване, начин на хранене, неприемлив, според аюрведичния тип, към който принадлежим, начин на живот без изграден режим и т.н., води до дисбаланс в дошовата изначална хармония. Това от своя страна причинява страдание и дисхармония, болести и неразположения от различен характер. Този дисбаланс може да се коригира, благодарение на многобройните средства за повлияване в Аюрведа, сред които са билките, маслата, есенциите, детоксикацията, правилния режим на хранене и физическата активност, според дошовия тип и т.н. 
Оказва се отново, че от нашата свободна воля зависи, дали хармонията и баланса, ще бъдат „нашия“ начин на съществуване.

С предварително записване.

0895 757 173 Ева

Новини, Събития

Нови групи – Виняса флоу йога

Заповядайте на едно пътешествие в света на Виняса флоу йога с Елена.
 
 
Всеки час е приключение, което ни позволява да изследваме и разбираме себе си чрез преминаване от една поза в друга, съчетавайки дъх и движение в едно.
Движим се със собственото си темпо, по свой уникален начин.

 

Сурия Намаскар (поздрав към слънцето) е най-базовия пример за виняса флоу.

 
  
Елена Чалъкова
„За първи път се докоснах до йога преди 12 години.
По време на моята първа бременност с Даниела Георгиева направих първите си стъпки в асаните.
Започнах да практикувам Виняса флоу при Милена Голева, която ми помогна да открия един различен свят и 
положи основата на моето развитие. Продължих с участието си в различни обучения и семинари.
Преминах задълбочено обучение в Yoga Alliance при Sanjay Yogi, както и тренинг Rainbow kids yoga.
Пътят ми ме отведе до Ирина Бъчварова, която ме въведе в Аштанга йога. 
Продължавам да практикувам и да се уча от преподаватели като Mira Jivanmukti и Sanya Barakova.
Виняса флоу йога тонизира, укрепва и увеличава енергията в тялото. Тя символизира неспирната еволюция на човека. Харесвам тази практика, защото ми позволява да изразя себе си чрез танца на йога. Кара ме да се чувствам пълна с енергия и истински жива.

За мен Йога е една цялостна и завършена наука, която може да пренесем от постелката в залата навън  в нашия живот,за да го направим по-качествен и осъзнат. Вярвам,че с общуване,споделяне на опит и практика може да станем по-добри, уверени и щастливи индивиди!

Всичко се случва точно както трябва да бъде и когато му дойде времето! „
 
 

вторник и четвъртък  08:00 – 09:15 ч.    (започва на 11.02.2019г.)

вторник и четвъртък  10:00 – 11:15 ч.

понеделник и сряда 19:30 – 20:45 ч.      (започва на 11.02.2019г.)

За въпроси и записване:

Елена 0888 963223

Ева 0895 757173